Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina di mais bianca bramata
- 750 g di acqua
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 1 spicchio di aglio
- 4 carciofi, puliti e a fettine
- 1 pizzico di sale
- 70 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1471.7 kJ / 351.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 51.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 606 mg
Alternatywne przepisy
Tajarin salsiccia e finocchi
1óra
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1h 20min
Polenta con i funghi
1óra 15p
Seppie con i piselli
40 min
Torta alle bietole
3óra
Pere a Cottura Lenta con salsa al cioccolato
4 Std. 30 Min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35 min
Torta di lenticchie farcita (vegan)
1h 30 min
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1óra 15p
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12 godz. 10 min
Risotto ai carciofi e bottarga
40 min
Polenta al formaggio
1óra