Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 5 g di sale
- 700 g di polpo fresco (vedere consigli)
Farinata
- 150 g di farina di ceci
- 450 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di pomodorini ciliegia, a metà
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- fiori edibili q.b. per servire
- di sale in cristalli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 565.9 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Marinatura alla salsa di soia e miele
15 Min
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1h
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1 Std. 30 Min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2 Std.
Capesante in crosta di pistacchi
30min