Polpo su farinata di ceci

Polpo su farinata di ceci

4.6 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Polpo
  • 500 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 700 g di polpo fresco (vedere consigli)
Farinata
  • 150 g di farina di ceci
  • 450 g di acqua
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
  • 120 g di pomodorini ciliegia a metà
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate
  • fiori edibili q.b. per servire
  • di sale in cristalli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 565.9 kJ / 135.3 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...