Torta zucchine e pinoli
TM5 TM6

Torta zucchine e pinoli

4.6 (45 ocen)

Składniki

  • 150 g di burro a pezzi + q.b.
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 170 g di zucchero
  • 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 220 g di uvetta sultanina
  • 70 g di pinoli sgusciati

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1417 kJ / 339 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
42.8 g
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy