Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 170 g di zucchero
- 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 3 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 220 g di uvetta sultanina
- 70 g di pinoli sgusciati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1417 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di pane salata
55 dk
Torta di mele e mandarini
1sa
Torta pesche, cannella e menta
1sa
Torta rustica di pere
2h
Millefoglie di colomba
1sa
Torta fior d'arancia
50 dk
Dolce al cucchiaio di mele e miglio
1h 50min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Crumble di albicocche (senza glutine)
45 dk
Crema di mele e cioccolato (TM6)
25 min
Pane del vescovo
1sa
Biscotti al pistacchio
1 godz. 40 min