Torta zucchine e pinoli

Torta zucchine e pinoli

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 fette

Składniki

  • 150 g di burro a pezzi + q.b.
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 170 g di zucchero
  • 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 220 g di uvetta sultanina
  • 70 g di pinoli sgusciati

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 339 kcal / 1417 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...