Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
Farcitura
- 5 g di burro
- 8 capesante, il frutto lavato e tamponato con carta assorbente
- 300 g di acqua
- 150 g di cipolle borettane in quarti
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 1 tuorlo
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 cucchiaino colmo di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di Fontina a fettine sottili
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1 godz. 30 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Pomodori ripieni al tonno
40 dk
Sformatini di finocchi
1 godz. 30 min
Sformato di finocchi
1sa
Sformato di cardi
1sa
Tramezzino con patè di carciofini, crema di ricotta e bresaola
20 dk
Crostini con purea di melanzane e filetti di peperone
35 dk
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1sa
Lasagne di mare (per 2 persone)
1 godz. 40 min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min