Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku

Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku

4.2 313 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
  • ½ łyżeczki soli plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 15 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
  • 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...