Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
TM5 TM6

Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku

4.2 (280 ocen)

Składniki

  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
  • ½ łyżeczki soli, plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 250 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 15 g bułki tartej, plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
  • 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1318 kJ / 315 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy