
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
jajka2
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta do przyprawienia jajka¼ łyżeczki
-
soli plus 1 szczypta do przyprawienia jajka½ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
mięsa z indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki250 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów15 g
-
oliwy z oliwek1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315 kcal /
1318 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska