Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku

Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku

4.2 308 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • jajka
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
    ¼ łyżeczki
  • soli plus 1 szczypta do przyprawienia jajka
    ½ łyżeczki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • mięsa z indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
    250 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania kotletów
    15 g
  • oliwy z oliwek
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 315 kcal / 1318 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...