Rillettes de merlu et chorizo doux

Rillettes de merlu et chorizo doux

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
340 g

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 2 ½ gousses d'ail
  • 50 g d'échalotes
  • 700 g d'eau
  • 300 g de vin blanc sec
  • 150 g de vinaigre d'alcool
  • 1 clou de girofle
  • 1 feuille de laurier
  • ½ c. à café de gros sel
  • ½ c. à café de poivre noir en grains
  • 200 g de filets de merlu sans la peau et les arêtes, coupés en deux
  • 2 brins de persil frais, équeutés
  • 50 g de chorizo coupé en morceaux
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 340 g

Sód 3231 mg
Białko 51 g
Kalorie 3051 kJ / 732 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...