Rillettes de merlu et chorizo doux

Rillettes de merlu et chorizo doux

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
340 g

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'ail
    2 ½ gousses
  • d'échalotes
    50 g
  • d'eau
    700 g
  • de vin blanc sec
    300 g
  • de vinaigre d'alcool
    150 g
  • clou de girofle
    1
  • feuille de laurier
    1
  • de gros sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir en grains
    ½ c. à café
  • de filets de merlu sans la peau et les arêtes, coupés en deux
    200 g
  • de persil frais, équeutés
    2 brins
  • de chorizo coupé en morceaux
    50 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    50 g

Wartości odżywcze na 340 g

Kalorie 732 kcal / 3051 kJ
Białko 51 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 3231 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...