Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 75 g de beurre, ramolli
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 2 c. à soupe bombées de noisettes en poudre
- 300 g de mûres
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
La crème chantilly
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2136 kJ / 512 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté aux prunes
1小时
Tarte aux prunes et aux noisettes
2小时 15 分钟
Quiche aux tomates cerise et au bleu de Gex
1小时 15 分钟
Chausson aux prunes
1hod. 40min
Quiche épinards et lardons
1 Std. 10 Min
Tarte aux mûres et cardamome
2小时 25 分钟
Tarte au poireau et lardons
2h 5 min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Feuilles de chou farcies
1 Std. 10 Min
Tarte pomme-rhubarbe
1h 20min
Tarte à la rhubarbe
1小时