Matelote de roussette au vin rouge

Matelote de roussette au vin rouge

3.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 4 brins de persil frais
  • 200 g de carottes coupées en rondelles
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 branche de thym frais
  • 1 brin d'estragon frais
  • 1 feuille de laurier
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 1 c. à café de fumet de poisson déshydraté
  • 250 g de vin rouge
  • 350 g d'eau
  • 250 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 6 morceaux de roussette
  • 40 g de farine de blé
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre blanc moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258.3 kcal / 1080.7 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 342 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...