Matelote de roussette au vin rouge

Matelote de roussette au vin rouge

3.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de persil frais
    4 brins
  • de carottes coupées en rondelles
    200 g
  • de beurre coupé en morceaux
    30 g
  • de thym frais
    1 branche
  • d'estragon frais
    1 brin
  • feuille de laurier
    1
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • de fumet de poisson déshydraté
    1 c. à café
  • de vin rouge
    250 g
  • d'eau
    350 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    250 g
  • de roussette
    6 morceaux
  • de farine de blé
    40 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 258.3 kcal / 1080.7 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 342 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...