Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 250 g de ricotta
- 50 g de lait écrémé
- 20 g de fécule de maïs
- 50 g de sirop d'agave
- 20 g de beurre, pour le plat
- 2 poires, en lamelles
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 315 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan aux pommes
50min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1 godz. 5 min
Clafoutis abricot, chèvre et amandes
40min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Gâteau moelleux au cidre
1 godz. 5 min
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40min
Cake poire-sarrasin
1h 15 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Gâteau aux poires et aux amandes
1 Std. 50 Min