Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki duszone ze śmietaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
20 g masła
-
2 ząbki czosnku
-
450 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
-
½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
50 - 80 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej, do dekoracji
-
20 g sera parmezan, tartego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.3 mg
Białko
6 g
Kalorie
511.8 kJ /
122.3 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rumienienie pieczarek
25min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Rumienienie 200 g pora
20min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25min
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min
Rumienienie cebuli i czosnku
20min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20min
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20min
Grzyby z czosnkiem
20min
Kalafior z purée z groszku
40min
Duszony szpinak
15min