
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 450 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
- ½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 50 - 80 g śmietany, 18% tłuszczu gęstej
- 20 g sera parmezan, tartego (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 122.3 kcal / 511.8 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 254.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Mocne rumienienie 200 g cebuli
25 min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 min
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 min
Grzyby z czosnkiem
20 min