
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki duszone ze śmietaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
masła20 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)450 g
-
tymianku, suszonego½ - ¾ łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu gęstej50 - 80 g
-
sera parmezan, tartego (opcjonalnie)20 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, drobno posiekanej, do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
122.3 kcal /
511.8 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
5.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
254.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska