
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa brukselka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
300 g brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
30 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.4 kcal /
909.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
3 g