Cytrynowa brukselka

Cytrynowa brukselka

4.4 261 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    500 g
  • brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
    300 g
  • masła
    30 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217.4 kcal / 909.5 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...