
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa brukselka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
brukselki świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)300 g
-
masła30 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
pieprz czarny, świeżo mielony do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
217.4 kcal /
909.5 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
8.4 g
Błonnik
3 g