Cytrynowa brukselka
TM5 TM6

Cytrynowa brukselka

4.4 (70 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 300 g brukselki, świeżej, przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
  • 30 g masła
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • pieprz czarny, świeżo mielony, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
804.9 kJ / 192.2 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
8.2 g
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy