Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
TM5 TM6

Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim

Składniki

  • 200 g rzodkiewek, przekrojonych na pół
  • 500 g wody
  • 8 jajek
  • 600 g ziemniaków, młodych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 400 g białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek
  • 350 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek
  • 150 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 250 g jogurtu naturalnego, 3,5% tłuszczu
  • ¾ łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek, świeży, posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2655 kJ / 635 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
46 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie