Urządzenia i Akcesoria
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
rzodkiewek przekrojonych na pół200 g
-
ziemniaków, młodych pokrojonych na 2-3 cm kawałki600 g
-
białych szparagów obranych, bez twardych końcówek400 g
-
wody500 g
-
jajek8
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek350 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
jogurtu naturalnego 3,5% tłuszczu250 g
-
musztardy¾ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635 kcal /
2655 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
46 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 Std.
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 Std.
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 Std.
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 10 Min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 Min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min