Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim

4.6 241 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • rzodkiewek przekrojonych na pół
    200 g
  • ziemniaków, młodych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    600 g
  • białych szparagów obranych, bez twardych końcówek
    400 g
  • wody
    500 g
  • jajek
    8
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jogurtu naturalnego 3,5% tłuszczu
    250 g
  • musztardy
    ¾ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635 kcal / 2655 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...