Wersje kompatybilne
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g ziemniaka, pokrojonego na kawałki
- 180 g cukinii, obranej, pokrojonej na kawałki
- 100 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody
- 40 g mąki ryżowej, prażonej
- 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 659 kJ / 157.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15 min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1h
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
35 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 Min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Mąka ryżowa prażona
50 Min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 Min