![Pesto d'algues nori Pesto d'algues nori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14871844-E597-44B4-91C2-2EACA28391B9/Derivates/395b0362-894b-4334-a040-e5e0b13ec5e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux de 3 cm
- 50 g de noix de cajou
- 1 citron jaune, pelé à vif et tranché
- 100 g d'eau
- 20 g d’algues déshydratées (type nori. Voir "Conseil(s)"), déchirées en morceaux de 3 cm env.
- 1 gousse d'ail, coupée en deux
- 100 g d'huile d'olive
- 8 feuilles de basilic frais, coupées en deux
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous
10 Min
Houmous classique ou à la betterave
10 Min
Pesto aux fanes de carotte
10 Min
Falafels
24 Std.
Tahini maison
15 Min
Tahiné maison
25min
Galettes de pois chiche à la tomate
30min
Houmous
13sa 10 dk
Houmous
10 godz. 40 min
Houmous
3h 30min
Houmous au citron
5 Min
Taboulé de brocoli et chou kale
35min