![Esqueixada de bacalao Esqueixada de bacalao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84408553-2C93-41ED-BC9C-8A0FA2A5E9A4/Derivates/229D3609-D7D7-4E6B-A5E7-168AC0C25C2E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lomos de bacalao desalado
- 100 - 130 g de aceitunas negras
- 4 tomates pera maduros, en cuartos
- 80 g de pimiento verde en trozos
- 80 g de pimiento rojo en trozos
- 80 g de pimiento amarillo en trozos
- 100 g de cebolla roja en cuartos
Vinagreta
- 1 tomate pera maduro, en cuartos
- 150 g de aceite de oliva
- 50 g de vinagre
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1536 kJ / 367 kcal
- Białko
- 20.02 g
- Węglowodany
- 6.74 g
- Tłuszcz
- 28.68 g
- Błonnik
- 2.68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de patata
45 Min
Albóndigas con sepia
1h 20 min
Escudella i carn d'olla
1 Std. 30 Min
Coca de vidre con almendra
2h
Panellets
10 Std. 30 Min
Tortilla de alcachofas
30min
Xató
15 Min
Trinxat de col
1h 15min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de llardons d'Olot
1 Std. 30 Min
Coca de Llavaneres
1 Std.