Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 besugo (aprox. 2 kg) abierto por la mitad, sin espinas
- 1 cucharadita rasa de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 8 - 10 dientes de ajo laminados
- 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 50 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1291.8 kJ / 309 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Chicharros al horno con patatas y pimientos
1 godz. 5 min
Truchas en escabeche
12 Std. 30 Min
Txangurro
1 Std. 10 Min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Ensalada de rape con patatas, pimientos y vinagreta de aceitunas (Al vacío)
1 Std. 55 Min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 Min
Merluza a la koskera
45min
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40min
Berberechos al vapor con lima
20 Min
Berberechos en salsa verde
1 Std.