Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 besugo (aprox. 2 kg) abierto por la mitad, sin espinas
- 1 cucharadita rasa de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 8 - 10 dientes de ajo laminados
- 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 50 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1291.8 kJ / 309 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Rodaballo con patatas panadera
40 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Truchas en escabeche
12 Std. 30 Min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Ensalada templada de pulpo (Al vacío)
8 Std.
Menú: Pimientos con bacalao - Morcillo con verduras - Pastel de arándanos para dos
1h 15 min
Dorada al orio con calabacines rellenos de champiñones y frutos secos
1 godz.
Boletus confitados
30 min
Txangurro
1 godz. 10 min
Merluza a la koskera
45 min
Revolconas con pulpo
45 min
Sopa de pescado donostiarra
1 godz.