Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 belles poires, détaillées en dés
- 120 g de cassonade
- 30 g de crème de cassis
- 70 g de poudre d'amande
- 2 pincées de sel
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2614.5 kJ / 625.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 658.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min
Christmas puddings
7 Std.
Cake aux fruits secs
2j
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Gâteau d’abricots à la ricotta
40 min
Gâteau moelleux au cidre
1 godz. 5 min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 Std. 45 Min
Flan aux pommes
50 menit
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1j
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Gâteau fondant aux noix
40 min