![Cobbler aux poires et crème de cassis Cobbler aux poires et crème de cassis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/793a92fb-06df-4559-9d72-041a1dfafad9/Derivates/0883bc1e-2a45-4d94-9299-f25ae64f223c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 belles poires, détaillées en dés
- 120 g de cassonade
- 30 g de crème de cassis
- 70 g de poudre d'amande
- 2 pincées de sel
- 120 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2614.5 kJ / 625.8 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 658.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pomme-cannelle
45 min
Gratin de pomme au calvados
45 min
Gâteau moelleux au cidre
1 Std. 5 Min
Paris-Deauville
12 Std.
Grand financier à la noisette
55 min
Flan au potiron et aux pommes
3 Std. 30 Min
Dessert aux pommes
45 min
Far aux pommes
1 Std.
Flaugnarde aux poires
50 min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Flan aux pommes
50 min
Pasteras aux pommes
25 min