Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 10 g de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 120 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 60 g de leche
- 4 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 g de agua de azahar
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 130 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 100 g de azúcar moreno
- 150 g de frutas confitadas variadas troceadas en dados de 0,5 cm
- 100 g de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 117.1 mg
Alternatywne przepisy
Brioche con frutas y pasas
3h 10 min
Roscón de Reyes
4h
Rosca de carnaval
2 Std. 10 Min
Roscón adikosh
8h
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30 min
Minirroscón de Reyes
3h
Brioche danés (Brunsviger)
2 godz.
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Suizos
2 godz. 30 min
Crema pastelera (Espesar)
15min