Empanada de lacón con grelos

Empanada de lacón con grelos

4.4 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 raciones

Składniki

Relleno
  • 500 g de grelos limpios troceados
  • 700 g de agua
  • 300 g de cebolla en cuartos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 200 g de tomate troceado en conserva
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharadita de pimentón
Masa
  • 60 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva
  • 60 g de vino blanco
  • 90 g de manteca de cerdo
    90 g de mantequilla
  • 1 huevo
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 450 g de harina de fuerza
  • 10 g de sal
Montaje
  • 120 g de chorizo ahumado en rodajas (5 mm)
  • 300 g de lacón cocido en lascas
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1697.1 mg
Białko 27.9 g
Kalorie 3089 kJ / 739 kcal
Tłuszcz 42.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 61.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...