Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 40 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de azúcar
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 yema de huevo
- 50 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 77.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Bombones de chocolate vieneses
50min
Turrón de chocolate y pistachos
1h
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Tronco de Navidad con praliné
2u. 20min
Parfait de fresa y nata con pistachos y frambuesas
8h 50min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3 Std.
Tronquitos de turrón
1 Std. 40 Min
Bombas toledanas
2h 15 min.
Flanes de parmesano caramelizados
5 godz. 25 min
Minicakes de chocolate
1h 45min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min