Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán de chocolate
- 40 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de azúcar
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 yema de huevo
- 50 g de almendra molida
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre
- 1 huevo batido
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 77.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazo de gitano de gambas y salmón
12h 40 min
Bollos suizos de calabaza y canela
2 Std.
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1h 30min
Rulos de salmón
1h 35min
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Rollo de espinacas navideño
2h 30min
Coulant de turrón
15min
Coquitos rellenos de chocolate
1h 20min
Choux de trucha ahumada
1h 20min
Solomillo Wellington
2 Std.
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.