Tarta de pistacho, mascarpone y pomelo

Tarta de pistacho, mascarpone y pomelo

2.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
10 raciones

Składniki

Masa sablé de pistacho
  • 1 cucharadita de mantequilla
  • 100 g de pistachos pelados
  • 15 g de agua
  • 80 g de azúcar
  • ½ cucharadita de vainilla líquida
  • 25 g de almendra molida
  • 150 g de harina de repostería
  • 1 yema de huevo
Relleno de mascarpone
  • 450 g de queso mascarpone
  • 60 g de azúcar glas
  • 20 g de zumo de limón
  • 1 cucharada de piel de limón rallada
  • 3 pomelos rosas en gajos a vivo
  • 1 cucharada de azúcar glas
  • 10 - 20 g de pistachos pelados en trozos, para decorar

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 172.2 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 2003 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 54.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...