Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe

Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe

4.5 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon (100 g), pelé et coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail pelée et dégermée
  • 1 brin de romarin frais
  • 2 brins de thym frais
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1000 g de poulpe nettoyé et coupé en morceaux
  • 300 g tomates cocktail coupées en deux
  • 1 pincée de paprika
  • 1 c. à soupe bombée de concentré de tomate
  • 2 feuilles de laurier frais
  • du sel
  • du poivre moulu
  • ½ bouquet de menthe fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34 g
Kalorie 1072 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...