Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 côtes de veau, premières épaisses (800 g env.)
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel
- 900 g d'eau
- 200 g de polenta
- ¼ cube de bouillon de légumes, émietté
- 150 g de crème
- le zeste d'un citron jaune
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de persil frais, ciselé
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2998 kJ / 717 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Roulés de veau à la sauge, polenta crémeuse
45 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Polenta aux olives
45 Min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 Std. 10 Min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 Min
Polenta au gorgonzola
25 Min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 Min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min