![Côtelettes d'agneau et purée d'artichauts Côtelettes d'agneau et purée d'artichauts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DE65335-59A1-41F4-BAFA-CEC8F417A685/Derivates/18e6f495-a04b-4b51-9a06-216ac04cb5e8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de noisettes décortiquées
- 1 bouquet de feuilles de menthe fraîche
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 6 artichauts poivrade
- 800 g de fonds d'artichaut surgelés
- 20 g de beurre, en dés
- 350 g d'eau
- 8 côtelettes premières d'agneau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2512 kJ / 607 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haricots blancs à l'ail
50 dk
Papillotes de merlan, quinoa et tapenade
30 min
Salade de haricots blancs, tomates et menthe
30 min
Cabillaud et fenouil aux graines de nigelle
55 min
Sardines grillées
15 min
Saumon mariné poivre et sel à la betterave
6 Std. 15 Min
Brioche perdue, clémentines au miel
1h 10 min.
Légumes croquants
1h
Thon au pesto rouge et purée d'artichauts
35 min
Dorades farcies au pesto de coriandre
50 dk
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 min
Travers de porc "spécial sauce"
1h 40 min