Mousseline de carotte à l'orange, purée de petits pois chèvre et coriandre

Mousseline de carotte à l'orange, purée de petits pois chèvre et coriandre

3.9 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 500 g de carottes coupées en morceaux
  • 1 orange non traitée
  • 500 g d'eau
  • 250 g de pommes de terre farineuses coupées en morceaux
  • 250 g de petits pois frais
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 8 - 9 brins de coriandre fraîche équeutés
  • 50 g de lait
  • 100 g de fromage de chèvre frais coupé en morceaux
  • 1 c. à café de graines de lin (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 246.3 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 660.5 kJ / 156.5 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...