Mousseline de carotte à l'orange, purée de petits pois chèvre et coriandre

Mousseline de carotte à l'orange, purée de petits pois chèvre et coriandre

4.0 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de carottes coupées en morceaux
    500 g
  • orange non traitée
    1
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre farineuses coupées en morceaux
    250 g
  • de petits pois frais
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de coriandre fraîche équeutés
    8 - 9 brins
  • de lait
    50 g
  • de fromage de chèvre frais coupé en morceaux
    100 g
  • de graines de lin (opcjonalnie)
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156.5 kcal / 660.5 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 246.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...