Mijoté de haricots blancs au lard, tartines persillées

Mijoté de haricots blancs au lard, tartines persillées

2.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 200 g de haricots blancs secs
Le jour même
  • 1 bouquet de persil frais
  • 2 gousses d'ail pelées
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 75 g de lardons fumés
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 2 feuilles de laurier frais
  • 1 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • du poivre moulu
  • 350 g d'eau
  • 4 tranches de pain

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1565 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...