Urządzenia i Akcesoria
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Naleśniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g mąki pszennej
-
70 g cukru
-
3 jajka
-
200 g mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
100 g wody
Nadzienie
-
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
50 g sera mascarpone
-
20 - 30 g cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżka likieru pomarańczowego, np. Cointreau®1 łyżka likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
Pomarańczowy karmel
-
30 g cukru
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
120.9 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1396.2 kJ /
333.7 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 min
Pudding migdałowy
30 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Naleśniki kawowe
1 godz.
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Naleśniki à la Suzette
55 min