Urządzenia i Akcesoria
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Naleśniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g mąki pszennej
-
70 g cukru
-
3 jajka
-
200 g mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
100 g wody
Nadzienie
-
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
50 g sera mascarpone
-
20 - 30 g cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżka likieru pomarańczowego, np. Cointreau®1 łyżka likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
Pomarańczowy karmel
-
30 g cukru
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
120.9 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1396.2 kJ /
333.7 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
30 min
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Chłodnik wiśniowy
1 godz. 20 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Makaron po alpejsku
45 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min