Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
TM6 TM5

Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą

4.8 (167 ocen)

Składniki

Naleśniki

  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 120 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 3 jajka
  • 200 g mleka, 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
  • 100 g wody

Nadzienie

  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 50 g sera mascarpone
  • 20 - 30 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżka likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
    lub 1 łyżka likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (opcjonalnie)

Pomarańczowy karmel

  • 30 g cukru
  • 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1396.2 kJ / 333.7 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
39.6 g
Tłuszcz
14.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Błonnik
0.6 g
Sód
120.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy