
Urządzenia i Akcesoria
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
Naleśniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g mąki pszennej
-
70 g cukru
-
3 jajka
-
200 g mleka 2,0% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
100 g wody
Nadzienie
-
30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
50 g sera mascarpone
-
20 - 30 g cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżka likieru owocowego, Grand Marnier (opcjonalnie)
Pomarańczowy karmel
-
30 g cukru
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333.7 kcal /
1396.2 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
120.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMARAŃCZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1 godz. 20 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Naleśniki kawowe
1 godz.
Naleśniki à la Suzette
55 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min