
Urządzenia i Akcesoria
Kulebiak z rybą i warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
mleka 3,2% tłuszczu120 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
mąki pszennej plus opcjonalnie 2 łyżki do zagęszczenia300 g
-
żółtko1
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
Farsz
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek portobello, świeżych pokrojonych w plastry70 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry50 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
białego wina, półwytrawnego30 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
mąki pszennej20 g
-
koperku, świeżego drobno posiekanego10 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
polędwicy z dorsza, bez skóry (patrz wskazówka)430 - 450 g
-
pieprzu białego, mielonego¾ łyżeczki
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia dorsza
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)130 - 150 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445 kcal /
1863 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.