Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

4.4 204 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
25 kromek

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • 200 g ziaren żyta (patrz wariant)
  • 450 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
  • 320 g mąki żytniej (typ 720, patrz wariant)
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g płatków owsianych, górskich
  • 20 g otrębów żytnich
  • 2 łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 202.9 mg
Białko 3 g
Kalorie 404 kJ / 96.6 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...