Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym

4.3 194 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz.
25 kromek

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • ziaren żyta (patrz wariant)
    200 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    450 g
  • żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
    200 g
  • mąki żytniej (typ 720, patrz wariant)
    320 g
  • siemienia lnianego
    30 g
  • płatków owsianych, górskich
    30 g
  • otrębów żytnich
    20 g
  • soli
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 96.6 kcal / 404 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 202.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...