Urządzenia i Akcesoria
Egzotyczny mus jabłkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 słoiki
Składniki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
1000 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
70 g cukru
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4.9 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
1144.1 kJ /
273.4 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
71.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKA POKUSA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem z melona
30 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min