Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 70 g cukru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1144.1 kJ / 273.4 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 4.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Sos jabłkowy
20 min
Mus jabłkowy
15 min
Gruszki w czerwonym winie
3h 10 min
Gazpacho z malinami
1 Std. 15 Min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 Std. 50 Min
Agrestowy chutney
40 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min