Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 70 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 688 kJ / 165 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25min
Mus jabłkowy z marchewką
15min
Mus owocowy (dla dzieci)
15min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Smoothie gruszkowo-ogórkowe
10 min
Dżem z melona
30 Min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Mus jabłkowy
15min
Mus z gruszki i banana
20 Min