Urządzenia i Akcesoria
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
9 sztuk
Składniki
Bezy
-
300 g cukru
-
6 białek (180-190 g)
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
1 czubata łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
Karmelizowane śliwki
-
masło miękkie, do natłuszczenia
-
400 - 450 g śliwek (ok. 16 szt.), bez pestek, przekrojonych na pół
-
2 łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Bita śmietana i dekoracja
-
600 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
72 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1681 kJ /
401.8 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min