Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
TM5 TM6

Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)

4.0 (67 ocen)

Składniki

  • 75 g mąki ryżowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 75 g mąki kukurydzianej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 75 g skrobi ziemniaczanej
  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g wody, zimnej
  • 2 jajka
  • 1 szczyptę soli
  • sól morska, do oprószenia ciasteczek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
168.2 kJ / 40.3 kcal
Białko
0.3 g
Węglowodany
4.6 g
Tłuszcz
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy