
Urządzenia i Akcesoria
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
75 g mąki ryżowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
75 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
75 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody zimnej
-
2 jajka
-
1 szczyptę soli
-
sól morska do oprószenia ciasteczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
40.3 kcal /
168.2 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Mąka gryczana
5 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min