Urządzenia i Akcesoria
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
75 g mąki ryżowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
75 g mąki kukurydzianej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
75 g skrobi ziemniaczanej
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody zimnej
-
2 jajka
-
1 szczyptę soli
-
sól morska do oprószenia ciasteczek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0.3 g
Kalorie
168.2 kJ /
40.3 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min