Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g żurawiny, suszonej
- woda, ciepła, do namoczenia żurawiny
- 100 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 40 g czerwonego octu winnego
- 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 100 g wody
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4097 kJ / 979 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 204 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 13.5 g
- Sód
- 596 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 Min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Sos cumberland
15 Min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 Std. 45 Min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 Min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1h
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Hummus z dyni
1h