Konfitura żurawinowa do mięs i serów

Konfitura żurawinowa do mięs i serów

4.0 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
500 g

Składniki

  • 200 g żurawiny, suszonej
  • ciepła woda do namoczenia żurawiny
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 40 g czerwonego octu winnego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 100 g wody
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 66.4 mg
Białko 0.6 g
Kalorie 863.3 kJ / 206.3 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...