
Urządzenia i Akcesoria
Pascha Wielkanocna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
50 g migdałów, blanszowanych
-
70 - 100 g cukru
-
1 laska wanilii
-
130 - 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 żółtka
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
650 g twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki
-
50 g rodzynek
-
50 g owoców kandyzowanych, mieszanych (np. wiśnie, morele, żurawina, skórka pomarańczowa), pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
389.7 kcal /
1630.4 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
314.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska