
Urządzenia i Akcesoria
Pascha Wielkanocna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
migdałów, blanszowanych50 g
-
cukru70 - 100 g
-
laska wanilii1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu130 - 150 g
-
żółtka3
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
twarogu tłustego, pokrojonego na kawałki650 g
-
rodzynek50 g
-
owoców kandyzowanych, mieszanych (np. wiśnie, morele, żurawina, skórka pomarańczowa), pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
389.7 kcal /
1630.4 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Sód
314.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska