Wielkanocna pascha z pistacjami

Wielkanocna pascha z pistacjami

3.5 122 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
16 porcji

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
  • 120 g cukru
  • ½ laski wanilii
  • 6 żółtek
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 100 g bakalii np. żurawina, rodzynki, pokrojone suszone morele

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 236.7 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1216.3 kJ / 290.7 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...