Urządzenia i Akcesoria
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
-
150 g wody
-
450 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
225 g cukru
-
4 goździki
-
1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
15.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
2074.7 kJ /
495.9 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
126.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z melona
30min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min