Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem

Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem

4.6 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
    10 g
  • wody
    150 g
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    450 g
  • cukru
    225 g
  • goździki
    4
  • pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 495.9 kcal / 2074.7 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 126.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 15.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...