Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
- 150 g wody
- 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Powidła wiśniowe
1h 55 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 Std. 25 Min
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 Min