
Urządzenia i Akcesoria
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)10 g
-
wody150 g
-
rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)450 g
-
cukru225 g
-
goździki4
-
pektyny jabłkowej (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
495.9 kcal /
2074.7 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
126.4 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
15.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min