Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wariant)
- 150 g wody
- 450 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 225 g cukru
- 4 goździki
- 1 łyżeczka pektyny jabłkowej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Powidła śliwkowe
2h
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1h 30min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min