Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
TM5 TM6

Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy

4.8 (59 ocen)

Składniki

  • 800 g rabarbaru, świeżego, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 700 g cukru żelującego 1:1
    lub 350 g cukru żelującego 2:1
  • 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
4024.3 kJ / 961.8 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
246.1 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
4.8 g
Sód
13.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy