Urządzenia i Akcesoria
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 słoiki
Składniki
-
800 g rabarbaru świeżego, pokrojonego na 1 cm kawałki
-
350 g cukru żelującego 2:1700 g cukru żelującego 1:1
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ - 2 łyżeczki wody z kwiatów pomarańczy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
13.3 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
4024.3 kJ /
961.8 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
246.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min