Fishcakes coco, coriandre et citron vert

Fishcakes coco, coriandre et citron vert

4.4 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Le condiment coco
  • de noix de coco râpée
    50 g
  • de cacahuètes crues, non salées
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 pincée
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'huile de colza
    2 c. à café
Les boulettes de poisson
  • de pommes de terre coupées en dés (2 cm)
    250 g
  • gousse d'ail
    1
  • oignons nouveaux type cébettes, émincés grossièrement
    2
  • tige de citronnelle fraîche (petite), coupée en tronçons de 3 cm
    1
  • de filet de cabillaud coupé en cubes de 3 cm
    500 g
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de feuilles de coriandre fraîche (½ botte équeutée, env.)
    10 g
  • de farine
    4 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • citron vert non traité
    1
  • de sucrine
    8 - 10 feuilles
  • piment frais (petit)
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1343 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...