Salade vietnamienne, crevettes et nouilles

Salade vietnamienne, crevettes et nouilles

4.1 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • citron vert
    1
  • de carottes violettes de préférence, pelées, en morceaux
    200 g
  • de cacahuètes, grillées et salées
    50 g
  • de menthe fraîche
    10 g
  • de coriandre fraîche
    10 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    4 c. à soupe bombées
  • de sauce de soja
    4 c. à soupe
  • d'huile de sésame (opcjonalnie)
    2 c. à café
  • d'eau et un peu d'eau froide pour les nouilles
    800 g
  • de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz)
    180 g
  • de crevettes cuites, décortiquées (600 g entières)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 291 kcal / 1218 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...