
Urządzenia i Akcesoria
Coleslaw z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
majonezu75 - 100 g
-
musztardy10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
cukru (opcjonalnie)10 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki400 g
-
marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki100 g
-
cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)50 - 100 g
-
jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130.6 kcal /
546.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
422.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska