Coleslaw z czerwonej kapusty
TM6 TM5

Coleslaw z czerwonej kapusty

4.8 (2.1K ocen)

Składniki

  • 75 - 100 g majonezu
    lub 75 - 100 g jogurtu greckiego
  • 10 g musztardy
    lub 10 g chrzanu, tartego
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru (opcjonalnie)
    lub 10 g miodu (opcjonalnie)
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 50 - 100 g cebuli, pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
546.3 kJ / 130.6 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
2 g
Sód
422.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy