Coleslaw z czerwonej kapusty

Coleslaw z czerwonej kapusty

4.8 2.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji

Składniki

  • 75 - 100 g majonezu
    75 - 100 g jogurtu greckiego
  • 10 g musztardy
    10 g chrzanu, tartego
  • 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g cukru (opcjonalnie)
    10 g miodu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 50 - 100 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 130.6 kcal / 546.3 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 422.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...