
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
75 - 100
g majonezu
lub 75 - 100 g jogurtu greckiego -
10
g musztardy
lub 10 g chrzanu, tartego - 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10
g cukru (opcjonalnie)
lub 10 g miodu (opcjonalnie) - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
- 50 - 100 g cebuli pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 130.6 kcal / 546.3 kJ
- Białko
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 422.8 mg