
Urządzenia i Akcesoria
Coleslaw z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
75 - 100 g majonezu
-
10 g musztardy
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru (opcjonalnie)
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na 4 cm kawałki
-
50 - 100 g cebuli (opcjonalnie) pokrojonej na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g jabłka (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 4 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
130.6 kcal /
546.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
422.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska