Italian sausages

Italian sausages

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
10 portions

Składniki

  • sea salt to taste
    20 - 25 g
  • mixed spice
    1 tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • ground cinnamon
    ⅛ tsp
  • ground coriander
    ⅛ tsp
  • dried chilli flakes to taste
    3 - 6 tsp
  • white wine
    100 g
  • boneless pork shoulder skin removed but fat retained, cut into pieces (3 cm), partially frozen
    2000 g
  • garlic cloves
    2
  • sausage casings (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1003.1 mg
Białko 34.6 g
Kalorie 2027.2 kJ / 484.5 kcal
Tłuszcz 36.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...