Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 large cauliflower head, leaves attached
- 500 g water
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh baby spinach leaves or greens of choice
- 40 g hazelnuts
- 50 g frozen peas, thawed and drained
- ⅛ tsp sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 50 g panko breadcrumbs
- 3 - 4 sprigs herbs of choice, leaves only, roughly chopped
- 1 tsp dried chilli flakes, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 949.3 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 195.3 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
40 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 Min
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Lemon and Parmesan Chicken with Zoodles
30 min
Tuscan bean soup
30 min
Chipotle bean and corn salad
40 min
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Pumpkin, kale and tempeh breakfast bowl
30 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min