Hazelnut and herb stuffed cauliflower

Hazelnut and herb stuffed cauliflower

3.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • large cauliflower head, leaves attached
    1
  • water
    500 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thirds
    2
  • garlic cloves
    2
  • fresh baby spinach leaves or greens of choice
    20 g
  • hazelnuts
    40 g
  • frozen peas thawed and drained
    50 g
  • sea salt
    ⅛ tsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • salted butter cut into pieces
    100 g
  • panko breadcrumbs
    50 g
  • herbs of choice, leaves only, roughly chopped
    3 - 4 sprigs
  • dried chilli flakes to sprinkle (optional)
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 195.3 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 949.3 kJ / 226.9 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...