Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭
- 60 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 30 克 奶油
- 200 克 去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約3公分)
- 100 克 杏鮑菇 ,切丁(約1.5公分)
- 30 - 40 克 泰式綠咖哩醬 ,依個人口味調整
- 100 克 義大利米 (如:Carnaroli, Arborio),烹煮時間約16-18分鐘
- 130 - 150 克 高湯
- 100 克 椰漿
-
60
克 綠蘆筍 ,切段(約2公分)
lub 60 克 四季豆 ,切段(約2公分) - 5 克 帕瑪森起士 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2882.1 kJ / 678.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 42.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 131.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 1217.1 mg