
Urządzenia i Akcesoria
蝦仁咖哩炒飯
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份
Składniki
-
冷凍豌豆50 克
-
紅蘿蔔 ,去皮、切小丁150 克
-
蛋 ,稍微打散2 顆
-
水1200 克
-
咖哩粉35 克
-
白米 洗淨瀝乾200 克
-
洋蔥 切塊(約3公分)70 克
-
油1 大匙
-
草蝦仁 ,切塊(約2公分)100 克
-
鳳梨 ,切塊(約2公分)30 克
-
米酒½ 茶匙
-
魚露1 茶匙
-
鹽½ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
156 kcal /
653 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
10.8 g
Błonnik
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品家常餐桌
18 Przepisów
Tajwan
Tajwan