咖哩風味馬鈴薯燉肉

咖哩風味馬鈴薯燉肉

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 15 克
  • 咖哩粉
    2 茶匙
  • 大蔥 ,日本種,切斜片
    30 克
  • 蒜頭
    20 克
  • 洋蔥 (約1顆),125克切絲,125克切塊
    250 克
  • 梅花肉 切塊(約3公分)
    400 克
  • 味醂
    40 克
  • 清酒
    30 克
  • 馬鈴薯 去皮、切大塊(約5公分)
    400 克
  • 紅蘿蔔 去皮、切塊(約3公分)
    200 克
  • 300 克
  • 切片
    10 克
  • 柴魚醬油
    45 克
  • 依個人喜好調味
    5 克
  • 白胡椒粉 依個人喜好調味
    5 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 555 kcal / 2321 kJ
Białko 37.2 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 82.9 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...