Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano
- 30 g di gambo di sedano
- 50 g di cipolla, a pezzi
- 30 g di carota, pelata e tagliata a pezzi (2 cm)
-
2
foglioline di salvia fresca, lavate ed asciugate
lub 1 cucchiaino di foglie di salvia, secca - 30 g di olio di oliva + q.b. per condire
- 250 g di polpa di zucca, a pezzi (1 cm)
- 250 g di cavolfiore, solo le cimette
- 250 g broccoli romaneschi, solo le cimette
- 1000 g di acqua
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 100 g di pasta secca per zuppe
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di prezzemolo, tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 639 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di zucca
35 min
Zuppa di verdure
25 min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50 min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Minestrone
45 min
Minestrone
45 min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di zucca
35 min
Polpette di pane con brodo di pollo
1h 5min
Zuppa di cavolo
50 min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 min