Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci al cioccolato con pistacchi
2h
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30min
Crostata di mele
1h 15 min
Asparagi con patate
50min
Torta tripla al cioccolato
3h
Minestrone
45min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min
Carciofi alla romana
50min
Zuppa di zucca
35 Min
Funghi all'aglio
20 min
Sugo alla bolognese
3h 15 min
Purea di patate
45min