Carciofi alla romana
TM6 TM5

Carciofi alla romana

1.0 (1 ocena)

Składniki

  • 4 carciofi
  • 1 limone
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • ½ - 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco, secco
  • 300 g di acqua
  • ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    lub 1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
668.5 kJ / 159.7 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy