Carciofi alla romana

Carciofi alla romana

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 carciofi
  • 1 limone
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • ½ - 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco, secco
  • 300 g di acqua
  • ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.1 g
Kalorie 668.5 kJ / 159.7 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...