Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino raso di brodo vegetale, fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 Min
Funghi all'aglio
20 Min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 Min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Asparagi con patate
50 Min
Fagiolini verdi con timo
1 Std. 10 Min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere (Svizzera)
1 Std. 30 Min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10 min
Insalata di fagiolini con pancetta
40 Min
Fagiolini al pomodoro
55min