Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
- ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 min
Verdure ripiene
1h 20min
Ratatouille
40min
Asparagi con patate
50 min
Minestrone
45 min
Zuppa di zucca e mela con petto di pollo
40min
Insalata di mare
Brak ocen
Vongole alla marinara
30 min
Seppie con i piselli
35min
Sbrinz, grattugiato
Brak ocen
Pollo al limone
50 min
Cotechino e lenticchie
1h