Carciofi alla romana
TM5 TM6

Carciofi alla romana

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 4 carciofi
  • 1 limone
  • 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ - 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di acqua
  • ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
519 kJ / 124 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
10.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy