Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 carciofi
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco, secco
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1u. 50min
Confettura di arance con kiwi e zenzero
50 min
Seppie con i piselli
35 min
Spezzatino di manzo
1u. 50min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere (Svizzera)
1h 30min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Pollo ai peperoni
1h 5 min
Menu: vellutata di lattuga, spigola e salsa di crescione
Brak ocen
Spezzatino di manzo su purea di sedano
Brak ocen
Sugo alla bolognese
3 Std. 15 Min
Crostata di marmellata
1h 10 min