Risotto al  limone e spinaci

Risotto al limone e spinaci

3.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di formaggio Appenzeller formaggio alla
    panna, a pezzi (3
    cm)
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di riso per risotto (cottura: 20 min.)
  • 20 g di olio di oliva
  • 1 limone la scorza
    grattugiata
  • 730 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) (dose per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 150 g di spinacini
  • 2 cucchiai di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 491.4 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1826.4 kJ / 436.5 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...