Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di vino bianco, secco
- 200 g di gamberetti, sgusciati
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzico di pepe bianco, in polvere
- 50 g di rucola
- acqua q.b. fino ad arrivare a 700 g di liquidi
- 1 bustina di zafferano
- 350 g di pasta secca tipo mezze penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al salmone e vodka
20min
Polpettine di carne con purea di patate
1h
Parmigiana di melanzane
2h
Risotto alla parmigiana
30 Min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Penne al tonno
35min
Lumachine farcite con spinaci e prosciutto
45 Min
Pasta con salsa al tonno
30 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Mousse al Toblerone®
3sa 10 dk